-sesuai untuk wanita dalam pantang
Bahan-bahan:
1 ikat daun pegaga
15 ml kelapa parut
10 ml ikan bilis
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
Sebiji lada merah (dihiris dan dibuang biji)
Cara Penyediaan:
1. Tumbuk ikan bilis bersama-sama bawang merah dan cili merah.
2. Goreng kelapa parut bersama dengan bahan-bahan yang telah ditumbuk tanpa minyak sambil dikacau-kacau.
3. Apabila sudah menjadi kekuningan, masukkan daun pegaga dan gaul rata.
Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba
1 ikat daun pegaga
15 ml kelapa parut
10 ml ikan bilis
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
Sebiji lada merah (dihiris dan dibuang biji)
Cara Penyediaan:
1. Tumbuk ikan bilis bersama-sama bawang merah dan cili merah.
2. Goreng kelapa parut bersama dengan bahan-bahan yang telah ditumbuk tanpa minyak sambil dikacau-kacau.
3. Apabila sudah menjadi kekuningan, masukkan daun pegaga dan gaul rata.
Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment